Kolay bere modelleri yapılışı anlatımlı

Kolay bere modelleri yapılışı anlatımlı

Bere, soğuk havalarda başımızı sıcak tutmak için kullandığımız bir giysidir. Aynı zamanda tarzınızı yansıtabileceğiniz bir aksesuardır. Evde kolayca yapabileceğiniz birbirinden şık bere modelleri bulunmaktadır. Bu yazımızda, sizlerle kolay bere modellerinin yapılışını adım adım anlatacağız.

1. Şişle Örülen Bere Modeli

İlk olarak, şişle örülen bere modelini inceleyelim. Bu model için 5 numara şiş ve yün kullanabilirsiniz. İlk adım olarak, 80 ilmek ile başlayarak 2 ters 2 düz lastik öreceğiz. Daha sonra, lastiğin bitiminden sonra düz örgüye geçiş yaparak 20 sıra düz örgü öreceğiz. Bu adımları tamamladıktan sonra, her iki taraftan 3'er ilmek keserek azaltma yapacağız. Son olarak, kalan ilmekleri kesip bereyi tamamlayacağız.

2. Tığ İşi Bere Modeli

Tığ işi bere modeli de oldukça kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir modeldir. Bu model için 4 numara tığ ve yün kullanabilirsiniz. İlk adım olarak, 10 zincir çekerek bir halka oluşturacağız. Daha sonra, halkanın içine 12 tane sık iğne yaparak başlayacağız. İkinci sıraya geçtiğimizde ise her ilmeğe 2 sık iğne yaparak arttırma yapacağız. Bu şekilde sırayla devam ederek istediğimiz genişliğe ulaşana kadar öreceğiz. Son olarak, üst kısmını kapatıp bereyi tamamlayacağız.

3. Dikişsiz Bere Modeli

Son olarak, dikişsiz bere modeline geçelim. Bu model için yine tığ ve yün kullanabilirsiniz. İlk adım olarak, 10 zincir çekerek bir halka oluşturacağız. Daha sonra, halkanın içine istediğiniz genişlikte sık iğne yaparak devam edeceğiz. Ardından, sırayla arttırma yaparak istediğimiz genişliğe ulaşana kadar öreceğiz. Son olarak, üst kısmını kapatıp bereyi tamamlayacağız.

Kolay bere modelleri yapılışı anlatımlı olarak bu adımları takip ederek evinizde kendi bere modellerinizi kolayca yapabilirsiniz. Bu modelleri istediğiniz renk ve desenlerde örerek tarzınıza uygun hale getirebilirsiniz. Ayrıca, sevdiklerinize hediye edebilir ve onların da sıcak tutacakları şık bir bere sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz.

Sonuç olarak, kendi bere modellerinizi yapmak hem keyifli bir uğraş olacak hem de sizi soğuk havalarda sıcak tutacak şık aksesuarlara sahip olmanızı sağlayacaktır. Bu modelleri yaparken istediğiniz renk ve desenleri kullanarak kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz. Ayrıca, sevdiklerinize de hediye ederek onların da sıcak tutacakları şık berelere sahip olmalarını sağlayabilirsiniz. Umuyoruz ki, bu adımlarla kolay bere modelleri yapılışı hakkında sizlere yardımcı olabilmişizdir.